FORRÁS 35! – Jubileumi évad elé néz a Forrás Színház

Tisztelt Intézményvezető!

Kedves Partnerünk!

 

A Forrás Színház ebben az esztendőben jeles dátumhoz érkezett: 35 éves lett, megérte már a krisztusi kort. Ha más oldalról nézzük, akkor megélt egy jó emberöltőt. Büszkeséggel tölt el bennünket az a tudat, hogy egy nemzedék nőtt fel a színház elindulása óta, s mi ennek a sereg embernek – kicsinek és kamasznak, fiatalnak és felnőttnek egyaránt – szolgálhattunk, s a minőségi színház élményével gazdagíthattuk őket. Kezdettől valljuk, hogy a kultúra a szellem levegője, amit az ember belélegez, amivel életben tartja magát – s ennek egyik legizgalmasabb és legszemélyesebb összetevője éppen a színház.

Az idei évadunkban is kínálunk új előadásokat minden korosztály számára. Goldoni örökbecsű komédiáját, a Mirandolinát felnőtt és középiskolás nézőink élvezhetik leginkább, s ugyancsak nekik szól az identitás- és otthonkeresés ma is feszítő problémáját felvető Emigránsok című Mrożek-dráma, valamint A zuhanás második pillanata című játékos látomás, melyben jövő és múlt, valós és valótlan keveredik egymással – gondolatébresztő és szórakoztató kalandra invitálva a nézőt.

A kisebbeknek a Tücsöklakodalom című, különleges színházi élményt is ígérő mesekoncerttel kedveskedünk a Ghymes együttes tagjainak előadásában. S hogy megbecsült nézőink a gyerekek, jelzi az is: nekik visszük el A három aranygyűrű című zenés mesejátékunkat.

Nagy sikerű régebbi meséink közül továbbra is műsoron marad a Lúdas Matyi, a felsősöknek szánjuk a Kövek című „tanjáték-krimit”, míg a kamaszkorba lépőktől a legidősebbekig az elmélyülés idejét hozhatja el a Mindörökké Júlia című színpadi játék, amely Szendrey Júlia és Petőfi Sándor unalomig ismert(?) kapcsolatát mutatja meg új fénytörésben.

Bízunk abban, hogy kínálatunk felkelti érdeklődését, s az ünnepi évad előadásai valódi ünnepet hoznak majd el a kultúra minden hajlékába.

 

Pataki András művészeti vezető

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.